Intake les

Tijdens een geheel vrijblijvende intake les gaat u samen met de instructeur bepalen wat uw uitgangspositie is. We maken een inschatting van hoeveel lessen u nodig heeft en wat de beste les aanpak is.

Rijlessen

U kunt kiezen tussen handmatig schakelen of automatisch schakelen.
Heeft u na uw intake les besloten om rijles bij ons te nemen, dan kunt u rijlessen van 60 minuten of van 90 minuten nemen. De rijlessen worden in het examengebied Assen of Groningen gegeven zodat u beter bekend bent met de omgeving en daarmee uw slagingskans vergroot. Indien gewenst wordt u van huis of school opgehaald en na de les weer teruggebracht.

Theorielessen

Bij rijschool Zuidlaren worden ook theorielessen gegeven. Dit zijn ongeveer 10 avonden van 1.5 uur waarin de theorie behandeld wordt. Ook doen we een aantal proefexamens. Deze theorielessen zijn kleinschalig, hooguit 5 personen per les met veel persoonlijke aandacht. Slaag je niet in één keer dan is een eventuele vervolg cursus kosteloos. Het reserveren van een theorie examen kun je zelf bij het CBR maar je kunt dat ook aan ons overlaten.

Klik hier voor een oefen theorie examen !

Opfriscursus / Faalangst

Bent u al in het bezit van een rijbewijs, maar heeft u om wat voor reden dan ook een tijd lang niet gereden. Dan kan het zijn dat u er tegenop ziet om opnieuw deel te nemen aan het verkeer. Rijschool Zuidlaren kan u met een gerichte aanpak binnen een paar lessen dat vertrouwen weer teruggeven.

Tussentijdse toets

De tussentijdse toets is een beknopt rijexamen die je op 2/3 van de lesstof kunt doen bij het CBR. Het voordeel van deze vrijwillig te volgen toets is dat je gewend raakt aan een examensituatie en dat je vrijstelling kunt verdienen voor je bijzondere verrichtingen. Daarnaast zal de examinator waardevolle tips geven over het vervolg van je opleiding.

Het rijexamen

Is de rijopleiding voltooid, dan wordt deze afgesloten met het CBR rijexamen. Rijschool Zuidlaren zal deze voor u aanvragen. Tijdens het examen zal de instructeur, indien gewenst, achter in de auto meerijden.